JOSIP INVESTIRA U JOSIPDOL

Radeljak pokreće poduzetnički inkubator

  • Autor: tportal.hr/Lider
  • Zadnja izmjena 22.10.2010 11:31
  • Objavljeno 22.10.2010 u 11:31
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Josip Radeljak, njegov sin Leo i njihov partner Ettore Santi preko svoje tvrtke DIG Josipdol predložili su Općini Josipdol novi plan za suradnju

Josip Radeljak spreman je investicijom od 15 milijuna eura u kompleksu kupljenom od nekadašnjeg DIP-a Ogulin opremiti i pokrenuti poduzetnički inkubator, piše Lider.

Za razliku od zaustavljenog plana prikupljanja i obrade PET ambalaže i plastičnog otpada u sklopu projekta Skyplastic 2007. godine, u vezi s čime se još iščekuje sudski epilog Radeljakove borbe s Općinom Josipdol, Radeljaci ovaj put žele ostvariti suglasje o novom planu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem. S planom pokretanja poslovne zone i obrazovnog centra Josip Radeljak je upoznao i karlovačkog župana Ivana Vučića.

U natkrivenom prostoru površine 15 tisuća četvornih metara smještenom na 3,5 hektara zemljišta, Radeljak želi po uzoru na europske primjere po modelu javno-privatnog partnerstva pokrenuti obrazovni centar koji bi se bavio prekvalifikacijom radne snage prema deficitarnim zanimanjima, a multidisciplinarnim doškolovanjem perspektivne majstore osposobio bi da budu kompetentni i konkurentni poduzetnici.

Prvi je korak da općinsko vijeće podupre ponudu Josipa Radeljaka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!