SANDRA ŠVALJEK:

'Proračunsku rupu treba zakrpati novim kreditima'

  • Autor: SEEbiz/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.04.2010 15:29
  • Objavljeno 23.04.2010 u 15:17
Sandra Švaljek

Sandra Švaljek

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

U nastavku poslovne konferencije Windays u Rovinju, Sandra Švaljek održala je prezentaciju o ekonomskom programu premijerke Jadranke Kosor, na kojem je ona radila s još nekoliko kolega, a zatim je sudjelovala na okruglom stolu na istu temu

Odmah na početku moderator Zoran Šprajc u svojem stilu pitao ju je od koga je prepisala program, od SDP-a ili HNS-a, tj. od stranaka iz kojih su stizale takve tvrdnje, no ona je odgovorila da program nije od nikoga prepisan, ali da je u vrijeme njegovog nastanka bila u Japanu, pa su valjda i ti vjetrovi utjecali, dodavši da se tu osjeća 'duh zena'.

Kako je sama istaknula, program je kod poduzetnika dočekan sa skepsom, što je potkrijepilo i elektronsko glasovanje prisutnih više stotina gledatelja, od kojih je većina pritisnula gumb da ovaj program 'prepoznaje prave probleme, ali nedovoljno konkretno'

Mario Žižek iz RBA složio se s ostalim članovima okruglog stola da program predstavlja dobar početak, no istaknuo je da treba što prije konkretizireti mjere i donijeti akciijske planove, na što je Švaljek rekla da je snovni naglasak programa da treba početi djelovati odmah.

Rekla je da ne misli da je Hrvatskoj potreban neki new deal, te da ovaj program stavlja naglasak na privatni sektor. Na pitanje kako premostiti golemu proračunsku rupu, odgovorila je da treba uzeti nove kredite.

'Za to postoje banke! Istina je da će se javni dug povećati, no mislim da je to žrtva koju treba podnijeti', rekla je Švaljek, iako je jedan od naglasaka programa upravo na smanjivanju javnog duga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi