ZAGREBAČKA BURZA

Promet svega 5 milijuna kuna

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo sa slabim izvedbama, gdje je indeks CROBEX sa padom od 0,24 posto uknjižio svoj sedmi uzastopni dan gubitka vrijednosti. Uži indeks CROBEX10 je oslabio 0,14 posto, dok je sektorski gledano najlošiji dan imao indeks transportnog sektora sa minusom od 1,2 posto

Likvidnost je nastavila na niskim razinama, gdje je prikupljeno svega 5,2 milijuna kuna u redovnom trgovanju, što je šesti uzastopni dan se na burzi bilježi promet od oko 5 milijuna kuna ili niži, što je ujedno i svaki trgovinski dan u novoj godini.

Svega je jedan milijunaš bio u jučerašnjem trgovanju, i to dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,5 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 1 posto. Nešto trgovanija je bila i povlaštena dionica Adrisa sa 700 tisuća kuna prometa, uz pad cijene od 0,9 posto.

Dionica Podravke slijedi po likvidnosti, sa oko 620 tisuća kuna prometa, i padom cijene od 2,1 posto, što ju svrstava među glavne jučerašnje gubitnike. Titula gubitnika dana ipak ide dionici HPB-a koja je potonula 6,3 posto, a znatniji padovi cijene još su ostvareni u dionicama Zagrebačke banke i Đure Đaković Holdinga koje su obje oslabile 1,6 posto.

Dobitnike je jučer predvodila dionica Maistre, sa rastom cijene od 5,6 posto, međutim na svega 64 tisuće kuna prometa. Vrijedi još izdvojiti dionice INA-e čija je cijena porasla 3,8 posto, te time prekinula negativnu seriju od četiri uzastopna dana pada.

Dobitnik dana Maistra +5,58% 227,00

Gubitnik dana HPB -6,25% 600,00

Crobex -0,24% 1.629,15

Više o tržištu kapitala pročitajte OVDJE.