I ONI K MINISTRU

Proizvođači duhana traže niže cijene plina

15.02.2012 u 22:28

Bionic
Reading

Pedesetak seljaka s područja Virovitičko–podravske županije večeras je na skupu u Josipovu kod Slatine izrazilo zadovoljstvo zbog odluke Hrvatske vlade o isplati dijela poticaja za 2011. godinu

Kako im je preneseno, novac bi im u tridesetpostotnom iznosu na račun trebao biti uplaćen najkasnije do kraja ožujka, a obradovao ih je podatak da posebnih rezova na subvenciju neće biti. O prosvjedima mljekara nije bilo puno govora, tek izražavanje podrške, ali su zato spomenute nove pripreme koje bi trebale pomoći proizvođačima duhana.

Tako bi već idućeg tjedna, rekao je Zvonko Pipić, predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko–podravske županije, trebali uslijediti novi susreti s ministrom Jakovinom. Predviđeno je, rekao je, da se s njim susretnu predstavnici proizvođača, otkupljivači i župan. Tom će se prilikom raspravljati i o otkupnoj cijeni duhana, nižoj cijeni plina, ali i o problemima sezonskih radnika čije usluge duhanci plaćaju, ali, kako doznajemo od jednoga od njih, taj trošak ne mogu prikazati. Razgovarat će se i o sudjelovanju HBOR-a u legalizaciji postojećih poljoprivrednih objekata.