DODATNIH 40 DANA

Produžen rok predstečajne nagodbe za Dioki

05.07.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je Diokiju produženje roka za provođenje postupka predstečajne nagodbe za tu tvrtku za dodatnih 40 dana, objavio je Dioki na Zagrebačkoj burzi

Sukladno zahtjevu i produženju roka, Nagodbeno vijeće u predstečajnoj nagodbi za Dioki odlučilo je odgoditi ročište za glasovanje o izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja, zakazano za 11. srpnja, a najavljuje da će vjerovnici o idućem ročištu za glasovanje o novom planu financijskog restrukturiranja biti obaviješteni putem internet stranice Financijske agencije

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija Diokiju je odobrilo produljenje roka za 40 dana koji počinje teći od 13. srpnja, od dana kada istječe četveromjesečni rok za predstečajnu nagodbu (koja je za Dioki otvorena 14. ožujka).

Dioki je zahtjev za produženje roka podnio 3. srpnja, obrazlažući da zbog proceduralnih zahtjeva ključni vjerovnici ne mogu donijeti potrebne odluke do 11. srpnja.

Nagodbeno vijeće u svom zaključku o produženju roka podsjeća da su na ročištu za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja Diokija, održanom 18. lipnja, za prihvaćanje plana glasovali vjerovnici čije tražbine ne prelaze polovinu vrijednosti utvrđenih tražbina za svaku grupu vjerovnika, odnosno vjerovnici čije tražbine ne prelaze dvije trećine vrijednosti svih utvrđenih tražbina.

Stoga plan nije prihvaćen, ali predstečajna nagodba nije obustavljen jer su se za donošenje izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja prijavili vjerovnici s natpolovičnom većinom svih utvrđenih tražbina.

Za donošenje izmijenjenog plana prijavili su se Dina Petrokemija, Prios, Ćuf, Kijac nekretnine, Riječki list, Versalis, Ina, Prirodni plin i AKD - Zaštita, čije tražbine čine natoplovičnu većinu svih utvrđenih tražbina (52,69 posto).

Ti su vjerovnici pozvani da do 26. lipnja dostave izmijenjeni plan, a Dioki je pozvan o njemu se očitovati, dok je ročište za glasovanje bilo zakazano za 11. srpnja.

Međutim 26. lipnja, vjerovnici koji su bili pozvani sastaviti izmjenjeni plan restrukturiranja obavijestili su Nagodbeno vijeće da nisu uspjeli postići konsenzus oko načina namirenja utvrđenih obveza dužnika te nisu u mogućnosti dostaviti plan, pa niti dužnik nije mogao dati očitovanje. Stoga su predložili da dužnik, sukladno zakonskim odredbama, predloži novi plan. To je Dioki i učinio te je 28. lipnja predao novi plan financijskog restrukturiranja, koji je objavljen na stranicama Fine, a 3. srpnja je zatražio produljenje roka što je Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo.