POSLOVNA EKSPANZIJA

Prihodi Belja ove godine 1,5 milijarde kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.12.2011 16:14
  • Objavljeno 01.12.2011 u 16:09
Ljerka Puljić, Goran Pajnić i Ivan Todorić

Ljerka Puljić, Goran Pajnić i Ivan Todorić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder/tportal.hr

Belje će ovu godinu završiti sa 1,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, a u 2012. planira se njihov rast između šest i sedam posto, rekao je danas na susretu s novinarima predsjednik Uprave Belja Goran Pajnić

U skoro šest godina otkako je Belje u sastavu Agrokora u tu je tvrtku uloženo 1,6 milijardi kuna, a Belje je izraslo u najveću poljoprivrednu kompaniju u regiji, rekao je Pajnić dodajući da investicije u Belje čine više od 60 posto ukupnih ulaganja Agrokora u poljoprivredu.

Pritom je izgrađeno 15 novih farmi i rekonstruirano 14, izgrađena tvornica stočne hrane i nova vinarija te podignuti novi nasadi.

Unaprijeđena je i turistička ponuda Baranje vezana uz enogastronomiju i ljepote Kopačkog rita. Na južnim padinama Banova brda tvrtka Vina Belje imaju zasađena 583 hektara vinograda, što se planira povećati na 610 hektara, kaže Pajnić.

Usred tih vinograda je najmoderniji vinski kompleks u regiji, vrijedan 20 milijuna eura, a s radom je u rujnu započela nova vinarija kapaciteta osam milijuna litara.

Prema Pajnićevim riječima, Belje danas godišnje proizvodi 10 tisuća tona sjemena, 200 tisuća tona stočne hrane, 10 tisuća tona mliječnih proizvoda, 300 tisuća svinja i 20 tisuća tovne junadi.

U sljedećih tri do pet godina, kaže Pajnić, u planu je izgradnja bioplinskih postrojenja, ukupne instalirane snage 30 megavata, u pogonima Vupika, PIK-a Vrbovec, PIK-a Vinkovci i u Belju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!