zainteresirani za širenje

Prihodi Arena Hospitality grupe lani snažno porasli

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 01.03.2018 10:51
  • Objavljeno 01.03.2018 u 10:51
Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa

Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelić

Hotelska grupacija Arena Hospitality u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode od 717,2 milijuna kuna, 64,5 posto više u odnosu na 2016. godinu, a snažno je porasla i dobit, pokazuje poslovno izvješće te tvrtke

Kako navode u revidiranom konsolidiranom financijskom izvješću, objavljenom u srijedu, to je posljedica toga što su po prvi puta u poslovne rezultate uključeni i konsolidirani rezultati hotela u Njemačkoj i Mađarskoj. Također, napominju, zabilježen je i značajan organski rast poslovanja u Hrvatskoj.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je za 61,3 posto, na 212,9 milijuna kuna. 'Povećanje od 80,9 milijuna kuna poglavito je rezultat prve konsolidacije našeg poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, kao i odlično poslovanje tijekom sezone u Hrvatskoj', navode.

Dio sredstava, od ukupno 788,4 milijuna kuna prikupljenih lani javnom ponudom dionica, kompanija je iskoristila za stjecanje 12 posto preostalog udjela u operacijama PPHE Hotel Group u Njemačkoj i Mađarskoj, uključujući osam hotela brenda park Plaza i art'otel, čime je postala stopostotni vlasnik tih hotela.

Također, osigurali su i ekskluzivno pravo vođenja i razvijanja hotela brenda Park Plaza u 18 zemalja srednje i istočne Europe.

  • +14
  • +11

Stara gradska jezgra u Puli

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Širenjem na tržišta Njemačke i Mađarske uistinu smo preobrazili grupu, od izrazito domaćeg pružatelja smještaja lokalnog karaktera u dinamično međunarodno društvo s dobro strukturiranim portfeljem koje posluje tokom cijele godine', poručio je predsjednik uprave Reli Slonim.

Prije početka prošlogodišnje ljetne sezone, grupacija je uložila 52,2 milijuna kuna u podizanje usluge u postojećim smještajnim kapacitetima, a kako bi ojačala tržišnu poziciju u Puli i Medulinu, navodi se u izvješću.

Slonim napominje da grupacija trenutno analizira nekoliko projekata u Njemačkoj i Mađarskoj kojima bi dodatno mogli osnažiti portfelj.

'Zainteresirani smo za daljnje širenje te uprava istražuje mogućnosti u Hrvatskoj i na području srednje i istočne Europe, u skladu s našim investicijskim kriterijima', kazao je Slonim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!