sisačko-moslavačka županija

Predstavljeni natječaji za mikro, male i srednje poduzetnike vrijedni 3,5 milijardi kuna

28.07.2022 u 12:58

Bionic
Reading

Zainteresiranim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije predstavljeni su natječaji vrijedni 3,5 milijardi kuna. Natječaje su predstavili djelatnici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA

Predstavljanje održano u sisačkom hotelu Panoniji okupilo je velik broj poduzetnika što pokazuje zainteresiranost za nova ulaganja i investicije. Pozitivan je i pokazatelj koji promatrajući usporedno 2020. i 2021 godinu pokazuje da je među tvrtkama u SMŽ udio investitora oko 11 posto, što je više od hrvatskog prosjeka gdje udio iznosi devet posto.

Ravnateljica JU Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije Andreja Šeperac pozvala je poduzetnike u Razvojnu agenciju SIMORA kako bi saznali jesu li prihvatljivi prijavitelji. 'Svaki projekt se vrednuje po kvaliteti, a ne prema najbržoj prijavi. To je važno znati nama, ali i svim prijaviteljima', poručila je Šeperac naglasivši da su u ovom trenutku otvorena četiri natječaja, dok su dva u najavi, a ukupne vrijednosti su 3,5 milijardi kuna.

Bespovratnim sredstvima iz natječaja koji su predstavljeni poduzetnici mogu graditi nove proizvodne hale, kupovati opremu i strojeve, digitalizirati svoje poslovanje, ali i uštedjeti na energentima uvodeći potrebnu tehnologiju.

No kako bi stigli pripremiti svu potrebnu dokumentaciju, važno je da nam se jave na vrijeme, poručili su iz Odjela za poduzetništvo RA Simora.

Linkovi za natječaje koji su predstavljeni: