'RANDEZ-VOUS' SA SORBONNE

Poznati francuski profesor dolazi u Zagreb govoriti o porezima

12.05.2015 u 15:46

Bionic
Reading

U sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj "Rendez-vous" u četvrtak, 14. svibnja u Auli Sveučilišta u Zagrebu održat će se znanstvena konferencija Porezni postupak u Hrvatskoj i Francuskoj u organizaciji Pravnog fakulteta u Zagrebu i pariškog sveučilišta Pantheon-Sorbonne.

Na konferenciji će između ostalih sudjelovati i jedan od najpoznatijih francuskih profesora iz područja poreznog prava Michel Bouvier, predsjednik Visokog upravnog suda Ante Galić te pomoćnica ravnatelja Porezne uprave Ksenija Cipek.

"Na konferenciji će se govoriti o nekim od ključnih problema u odnosu između poreznih tijela i poreznih obveznika kao što su prava poreznih obveznika, porezni nadzor, pravni lijekovi u poreznom postupku i porezno-pravna sigurnost", istaknule su jedne od organizatora konferencije Tereza Rogić Lugarić i Nevia Čičin-Šain s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Organizatorice su naglasile kako će na konferenciji osim znanstvenika govoriti i predstavnici poreznih i sudskih tijela kao i poreznih obveznika.

"Osim što će konferencija dati usporedbu hrvatsko-francuskih iskustava o pojedinim poreznim pitanjima, pokušat ćemo sagledati probleme iz perspektive svih sudionika porezno pravnog odnosa", dodale su Rogić Lugarić i Čičin-Šain.

Festival Francuske u Hrvatskoj počeo je 9. travnja gostovanjem ekonomista Thomasa Pikettyja u Filozofskom teatru, a odvijat će se do rujna 2015. godine u cijeloj Hrvatskoj te će tijekom višemjesečnog programa multidisciplinarnog karaktera s više od 150 događanja u 22 grada hrvatskoj publici predstaviti francusku kulturu u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istovremeno je upoznavajući s inovativnim dostignućima Francuske.