TRŽIŠTE KAPITALA

Pozitivne izvedbe indeksa, likvidnost ojačala

Bionic
Reading

Utorak je na Zagrebačkoj burzi prošao s pozitivnim izvedbama glavnih dioničkih indeksa, dok je likvidnost ojačala u odnosu na prethodni radni dan.

CROBEX je upisao svoj šesti uzastopni dan u zelenome, s pomakom od 0,24 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 porasla 0,17 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je dobio na vrijednosti indeks turističkog sektora, s plusom od 0,8 posto. S druge strane najviše je izgubio indeks transportnog sektora, koji je pao za 0,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 9,8 milijuna kuna, pri čemu je u fokusu ulagača bila dionica Podravke koja je prikupila 5,1 milijun kuna prometa, a cijena joj je pala 1 posto. Još jedno izdanje uspjelo je prikupiti milijunski promet, a radilo se o dionici Valamar Riviere, koja se na prometu od 1,6 milijuna kuna uzdigla 1,5 posto

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Luka Rijeke, koja je uzletjela 11,8 posto, a dobar dan među likvidnijim izdanjima su imale i dionice Ericsson Nikole Tesle i Spana, obje s dobicima od 1,2 posto.

Loš dan su imale dionice brodara, pa se tako među glavnim gubitnicima našla dionica Alpha Adriatic, čija je vrijednost potonula 8,6 posto, a slijede ju dionice Jadroplova i Atlantske plovidbe, koje su oslabile redom 4 posto i 2,7 posto.

Dobitnik dana Luka Rijeka +11,76% 57,00

Gubitnik dana Alpha Adriatic -8,62% 106,00

CROBEX +0,24% 2.010,86