TRŽIŠTE KAPITALA

Povišena likvidnost na burzi, u fokusu dionica Valamar Riviere

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je drugi uzastopni dan prikazalo nešto snažniju likvidnost, te je u utorak protrgovano nešto ispod 14 milijuna kuna, što je najviše u zadnjih tjedan dana

Tome je svakako pridonijela blok transakcija dionicom Končara u iznosu od 3,3 milijuna kuna.

Dionički indeksi su dan zaključili bez neke značajnije promjene, što je obilježje trgovanja u zadnjih tjedan dana. CROBEX je ojačao neznatnih 0,02 posto te zaključio na 1.840.9 boda. Sektorski indeksi su imali mješovite izvedbe, gdje je transportni sektor predvodio dobitnike s 2,6 posto plusa, dok je indeks industrije bio na čelu gubitnika s 1,3 posto minusa.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Najlikvidnije izdanje bila je dionica Valamar Riviere s 4,3 milijuna kuna prometa i padom cijene od oko 1 posto. Među milijunašima su još bila tri izdanja, povlaštena dionica Adrisa koja je oslabila 0,7 posto na oko 1,9 milijuna kuna prometa, Podravka s 1,7 milijun kuna prometa i rastom cijene od 1,6 posto, te dionica HT-a koja je stagnirala cijenom pri 1,2 milijuna kuna prometa.

Titula dobitnika dana može se pripisati u zadnje vrijeme volatilnoj dionici Uljanika, koja je u utorak skočila 20 posto, dok gubitnike predvodi dionica Tankerske Text Generation s 5,1 posto minusa.

Dobitnik dana: Uljanik +20,00% 0,66 kuna

Gubitnik dana: Tankerska Next Generation -5,14% 33,20 kuna

CROBEX: +0,02% 1.840,89 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.