GRADOVI PRIJATELJI

Potpisan sporazum o suradnji udruženja obrtnika Sinja i Vukovara

07.08.2021 u 15:50

Bionic
Reading

Predsjednici Udruženja obrtnika Sinja i Vukovara, Nikola Pavić i Dražen Zovko, potpisali su u subotu u sinjskoj Gradskoj vijećnici sporazum o profesionalnoj i prijateljskoj suradnji ovih dviju gospodarskih institucija

Obrtnički sporazum o profesionalnoj i prijateljskoj suradnji dodatan je zalog i gospodarska poveznica Sinja i Vukovara koji su ujedno i Gradovi prijatelji nešto više od deset godina, priopćeno je iz Obrtničke komore splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj kazao je kako u Vukovaru i okolici živi dosta ljudi s područja Sinja te kako i sam ima mnogo prijatelja i rodbine u Vukovaru kojeg na neki način osjeća svojim.

Podsjetio je i na značajan doprinos kojeg su Sinjani dali u Domovinskom ratu i na nekadašnjeg zapovjednika Sajmišta Ivicu Poljaka Sokola.

"Grad Vukovar naš je prijateljski grad, a Grad Sinj bit će prijatelj obrtnika. Najveća gospodarska mjera je radno mjesto i zato obrtnici zaslužuju naklon do poda. Ova suradnja treba prerasti u razmjenu iskustava, ali i znanja koje može potaknuti dodatan razvoj Sinja i Vukovara. Stavljam vam se na raspolaganje i nadam se da ćemo se viđati što češće", rekao je Bulj.

Okupljene obrtnike pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je izrazio zadovoljstvo što je ovog puta tema sastanka obrtništvo i gospodarstvo.

"Mi smo Gradovi prijatelji već dugi niz godina, a zbog te veze održana je i Sinjska alka u Vukovaru. Nadam se da ovaj potpis neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i vjerujem, da će vaša Udruženja uistinu surađivati međusobno", rekao je i dodao da je Grad Vukovar snažno krenuo naprijed i donio mjere za poticanje gospodarstva, dva milijuna kuna smo izdvojili za obrtnike.

Sinj će, kazao je Bulj, za svoje obrtnike izdvojiti tri milijuna kuna, a predsjednik sinjskog Udruženja obrtnika Nikola Pavić je izrazio nadu da suradnja obrtnika i grada sada napokon kreće u pravom smjeru.

Predsjednik vukovarskog Udruženja Dražen Zovko kazao je da su zbog te izjave gradonačelnika Bulja već postigli mnogo i prije samog potpisa sporazuma.

"Sinj diše za Vukovar i to se vidi na svakom koraku. Na tragu suradnje s Gradom nadam se da će se ista nastaviti i na polju obrtništva. Mi imamo 600 obrtnika, a prije par godina smo imali tek 400. Smatram da su mjere koje Grad Vukovar izdaje za obrtništvo pogodile i nadam se da će u tom smjeru krenuti i Sinj", rekao je Zovko.

Prije potpisa sporazuma okupljenima se obratio i predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Ivan Gotovac, koji je istaknuo da država ne može funkcionirati bez obrtnika.

"S politikom treba živjeti i surađivati, ali smatram da politika treba poštivati obrtnike više nego što to čini sada. Obrtnici su najzdraviji dio hrvatskog gospodarstva i država treba poduzeti sve preduvjete da nam se omogući nesmetan rad", zaključio je Gotovac.