POMOĆ PODUZETNICIMA

Postanite član HUP-a gratis na godinu dana

05.03.2013 u 17:53

Bionic
Reading

Sve novoosnovane tvrtke od danas se mogu besplatno učlaniti na godinu dana u Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP). Za vrijeme gratis članstva na raspolaganju će im biti sve usluge, od pravne pomoći do savjeta kako naći partnera, objasnio je Davor Majetić, glavni izvršni direktor HUP-a

Pohvale za taj potez poslodavci su dobili od ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je danas s HUP-ovcima potpisao Sporazum o suradnji na promociji mjera aktivne politike zapošljavanja.

Prošle godine, rekao je ministar, oko 42.000 ljudi je bilo obuhvaćeno tim mjerama od čega je najviše, preko 17.000, sudjelovalo u programu Javnih radova.

Rad bez osnivanja radnog odnosa za 1.600 kuna lani je iskoristilo 9.500 mladih ljudi, dok je u prva tri mjeseca ove godine na taj način zaposleno 3.500 ljudi.

Mrsić očekuje kako će ove godine porasti broj samozapošljavanja.

Ukupno u ovoj godini za aktivnu politiku zapošljavanja država je osigurala 425 milijuna kuna, što je za 25 posto više nego u 2012.

Ministar predviđa kako će krajem ove ili početkom iduće godine osvanuti 'prva zora oporavka' kad će konačno, uvjeren je, na burzi rada početi rasti broj zapošljavanja.