SANDI ČEŠKO

Poslovni slom slovenskog tajkuna: Osnivač Dormea pred bankrotom?

06.07.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Sandi Češko je prije godinu dana dobro kotirao među deset najbogatijih Slovenaca s imetkom od 200 milijuna eura. Sada je osnivač Dormea i ostalih brendova grupe Studio Moderna priznao slovenskim medijima da ima problema u tvrtki te da kasne plaće zaposlenika i druge obveze

Sandi Češko, jedan od najbogatijih Slovenaca, poznat kao kralj televizijske prodaje koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk prodro u gotovo svako domaćinstvo u ovom dijelu Europe, potvrdio je slovenskim medijima da se nalazi u poslovnim problemima.

'Osnivač Dormea ​​i ostalih brendova grupe Studio Moderna danas nije želio pred kamere. No u kratkom telefonskom razgovoru za našu televiziju priznao je da ima problema u tvrtki, da kasne plaće zaposlenika i druge obveze. No priča za njega nije gotova. Kaže da će se do kraja boriti za opstanak tvrtke', navodi portal 24.ur.

Češko je još u studenom, prema ocjenama stručnjaka, bio deseti najbogatiji Slovenac s imetkom većim od 200 milijuna eura. Danas je pak ostao bez robnih marki Dormeo, TopShop i Kosmodisk, koje je navodno zajedno s patentima prodao tvrtki Darka Horvata u Švicarskoj.

'Kad je počeo rat u Ukrajini i kada su nas pogodile sankcije, izgubili smo dva tržišta. Osim toga, izgubili smo financijskog investitora, pa smo morali poduzeti određene mjere, a jedna od njih je bila prisilna nagodba u Švicarskoj. I menadžer se odlučio na prodaju brendova koje je kupio Darko Horvat', rekao je Češko u svibnju.

Češko je 2019. već prodao vlasničke udjele Studija Moderna trima investicijskim fondovima. Prošle godine ih je, međutim, otkupio za nepoznatu sumu.