ZA VRIJEME DRUŽENJA S PREMIJEROM

Porezna uprava još istražuje Tedeschija i Todorića

Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Atlantic grupa

Porezna uprava pozvala je početkom svibnja dvojicu velikih hrvatskih poduzetnika Ivicu Todorića i Emila Tedeschija da pojasne porijeklo svoje imovine, a kako doznajemo u Ministarstvu financija, taj postupak provjere još traje. Drugim riječima, Emil Tedeschi je usred istrage ugostio Zorana Milanovića u svom hvarskom ljetnikovcu pa se to druženje ne može promatrati tek kao premijerska dokolica
Mario Jurjević

Mario Jurjević

Izvor: tportal.hr / Autor: Mario Jurjević

Tjedni pogled Marija Jurjevića: Iz Milanovićevog obiteljskog albuma

Informacija koja je početkom svibnja objavljena u medijima, kako poreznici zbog navodno uočenih nesrazmjera između prihoda i imovine provjeravaju čak i dvojicu najbogatijih hrvatskih poduzetnika, trebala je posvjedočiti činjenici da za poreznu upravu nema nedodirljivih. Ne samo da ih je HUP prozvao zbog trgovanja informacijama, nego je sumnju na uspjeh porezničke akcije bacio posjet premijera Milanovića hvarskom ljetnikovcu Emila Tedeschija.

Iako se pogrešno moglo zaključiti da je porezna provjera završena, nakon što je Tedeschi polovicom svibnja izjavio da je predao formulare te da su ljudi samo obavljali svoj posao, informacija iz Ministarstva financije govori da je 'postupak provjere imovine Tedeschija i Todorića još uvijek u tijeku'.

Premijer se, nakon što su mediji otkrili hvarski izlet, branio od optužbi za sukob interesa tvrdeći da je riječ o njegovom slobodnom vremenu koje provodi s dugogodišnjim prijateljem, poduzetnikom koji ne posluje s državom.

No potvrda iz Ministarstva financija pokazuje da Porezna baš aktivno 'posluje' s njegovim prijateljem. S obzirom na to da je postupak još u tijeku, jasno je da još nisu posve odbačene sumnje na nepravilnosti. Baš kao što je jasno da će se rezultat porezne istrage promatrati u svjetlu premijerova druženja s poduzetnikom na Hvaru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!