TODORIĆEVO SOLIRANJE?

Popijač i Milošević zaboravili pozvati šefa HUP-a

Bionic
Reading

Na današnjem sastanku u Ministarstvu gospodarstva, na kojemu bi s predstavnicima vodećih hrvatskih kompanija trebali razgovarati premijerka Jadranka Kosor, potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević i ministar gospodarstva Đuro Popijač, nisu pozvani i predstavnici HUP-a

Formalno, sastanak se organizira na temu o mogućnostima zapošljavanja i investiranja u privatnom sektoru i na njemu bi se konačno struja poduzetnika okupljenih oko Agrokora i inicijative 'Radom iz krize' trebala izjasniti kakve to prijedloge imaju za brzo djelovanje na otvaranju novih poslova. Osim Agrokora i već spominjanih dvadesetak tvrtki, uglavnom iz resora prehrambeno-prerađivačke industrije, sastanku bi trebali nazočiti i predstavnici T-HT-a i Adrisa, no ostaje i dalje zanimljivo da na tako važan sastanak nisu pozvani i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, piše Poslovni dnevnik.

Tim više što iz Vlade tvrde da je sam sastanak u Ministarstvu gospodarstva i sazvan na temelju razgovora koji su posljednjih tjedana vođeni s predstavnicima HUP-a. No, kako je u međuvremenu došlo do promjene čelnih ljudi, kojom je počasni predsjednik Ivica Todorić izgubio dugogodišnju prevlast u poslodavačkoj asocijaciji, ovu se inicijativu počelo tumačiti kao Todorićevo soliranje, odnosno odvajanje od HUP-a.

Je li doista došlo do raskola u HUP-u, aktualni predsjednik Ivan Ergović kaže da će se vidjeti vrlo brzo. 'Na sastanak u Ministarstvo gospodarstva nisam pozvan, niti kao predsjednik HUP-a, a niti kao predstavnik Nexea, no bit će sve jasnije u ponedjeljak', kazao je jučer Ergović, koji upravlja sustavom od 3500 zaposlenih i uključen je u katalog značajnih privatnih investicija. Ako je kriterij za poziv poslodavaca na sastanak bio broj zaposlenih, kao što tvrde u Vladi, ili pak spremnih investicija, Ergović je svakako, ako već ne kao predstavnik poslodavačke udruge, trebao dobiti pozivnicu za sastanak.