RADNICI HOĆE ZOO HOTEL

Ponudili 2000 eura najma i smanjenje svojih plaća

  • Autor: Kruno Kartuš
  • Zadnja izmjena 10.01.2010 12:44
  • Objavljeno 10.01.2010 u 12:26
zoo hotel

zoo hotel

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Budući da se na natječaj za prodaju osječkog Zoo hotela u vlasništvu gradskog komunalca Unikoma nitko nije javio, stvari u ruke odlučili su uzeti radnici hotela. U pismu poslanom u utorak direktoru Unikoma Tomislavu Glavašu nude 2000 eura mjesečno za najam hotela, zadržavanje 18 radnih mjesta, čak i zabavnih sadržaja oko objekta koje zadnje dvije godine bez računice održava gradska tvrtka

'Najmom smo spremni preuzeti i obvezu zadržavanja najmanje 18 postojećih djelatnika ZOO hotela, kao i novo zapošljavanje 5 djelatnika. U okviru najma podrazumijevamo i korištenje i o našem trošku održavanje ZOO - landa i velikog sjevernog parkirališta', piše u pismu poslanom Glavašu koje je potpisalo petero radnika na čelu sa Zoranom Barbarićem. Ako se njihova namjera ispuni, osnovat će tvrtku koja će upravljati hotelom i plaćati najamninu Unikomu.

Barbarić kaže da Zoo hotel ne mora zapošljavati 30 radnika kao sada, nego deset manje i da plaće trebaju biti manje. 'Najmanja neto plaća sada je oko četiri tisuće kuna, a mi bi je smanjili na zakonski minimum. Hotel tako ne bi gubio 500 tisuća kuna koliko godišnje stvara, nego bi poslovao na pozitivnoj nuli, i to samo ako zadržimo sadašnji promet', rekao je Barbarić.

Direktor Glavaš kaže da pismo još nije dobio pa ga ne može komentirati, ali da mu se cijela ideja ne čini prihvatljivom. 'Dvije tisuće eura je smiješna cijena najma, jer recimo Gradska kavana u središtu grada Gradu Osijeku plaća 42 tisuće kuna mjesečnog najma. Osim toga, Unikom prvo mora provesti javni natječaj da bi se odabrao najpovoljniji ponuđač za najam. Sljedećeg petka Nadzorni odbor dobit će izvještaj o provedenom natječaju za prodaju i odlučiti hoće li ići u novi za najam', poručio je Glavaš, koji sada čeka da pismo konačno dođe do njega. Prema njegovoj informaciji, pismo je već dobio predsjednik Gradskog vijeća Gordan Matković, koji je kao i bivši direktor Unikoma Miroslav Doležal bio član HSP-a kada se gradio problematični hotel.

Tportal prije dva tjedna izvjestio je da je Unikomov hotel s četiri zvjezdice na prodaji završio dvije godine nakon otvorenja, i to po petinu manjoj cijeni od troška njegove gradnje i opremanja. Uloženo je oko 27,5 milijuna kuna, a početna cijena na natječaju bila je 22 milijuna i svejedno se nitko nije javio s ponudom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi