HBOR-OV DRAMATIČNI APEL VLADI

Pomozite seljacima ili ćemo im uzeti kuće

mljekari prosvjed SELJACI TRAKTORI ZAGREB

mljekari prosvjed SELJACI TRAKTORI ZAGREB

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sandra Šimunović

Iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) u Vladu je stiglo alarmantno upozorenje kako većina seljaka ne vraća kredite i kako HBOR-u jedino preostaje da krene u zapljenu imovine kako bi naplatio svoja potraživanja, piše Business.hr

Prema dokumentu koji je HBOR uputio Banskim dvorima zaključno s 31. prosincem 2010. godine od 492 odobrena kredita vrijedna 853 milijuna kuna samo ih se 33 posto uredno vraća, a 67 posto korisnika ili kasni s uplatama ili uopće ne vraća kredite.

Da je situacija vrlo ozbiljna, govori i podatak da je račun 81 korisnika kredita, što je 16 posto svih kredita, blokiran zbog nagomilanih dugova.

Iz HBOR-a traže da Vlada financijski pomogne korisnicima kredita ili će morati krenuti u zapljenu imovine kojom su seljaci jamčili za dobivene kredite, a to osim gospodarskih objekata u pravilu znači i kuća, piše Business.hr.

Seljaci su dobivali kredite od HBOR-a u sklopu vladinih operativnih programa za poticanje poljoprivredne proizvodnje, koje je osmislio HDZ-ov ministar Petar Čobanković

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi