POZIV ZA PRIJAVU

Polaznici Impact Inkubatora natječu se za ukupno 22.500 eura

01.02.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Impact Hub Zagreb, u suradnji s UniCredit Foundation i Zagrebačkom bankom, otvorio je natječaj za Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije na koji se mogu javiti poduzetnici i pojedinci s idejom za projekt društvenog poduzetništva, a na kraju programa svi će se polaznici moći natjecati za 22.500 eura nagrade UniCreditove fundacije, izvijestili su iz Impact Huba

Natječaj je otvoren od 1. do 17. veljače ove godine, a mogu se prijaviti organizacije ili timovi s najmanje dva člana koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili fazi izrade prototipa. Ključno je da njihova ideja bude usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo te da tim bude odlučan raditi na transformiranju svoje ideje dok je ne pretvori u testiran proizvod ili uslugu koju će potom ponuditi kroz financijski održiv, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja, navode iz Impact Huba.

Prioritet će imati ideje s fokusom na samozapošljavanju, razvoju mogućnosti zapošljavanja, marginaliziranim skupinama, unaprjeđivanju socijalnih usluga te sličnim pitanjima s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo, a deset najboljih dobit će priliku sudjelovati u Impact Inkubatoru.

Uz pet masterclassova, poseban program stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja, polaznici Impact Inkubatora dobit će podršku lokalne i međunarodne Impact Hub zajednice te tri mjeseca članstva u Impact Hub Zagreb co-working prostoru u kojem će se program održavati.

Program završava Demo danom, na kojem će polaznici inkubatora moći predstaviti svoje poduhvate žiriju sastavljenom od predstavnika Impact Hub Zagreba, Unicredit Foundation, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva, nakon čega mogu osvojiti nagradu UniCredit Fondation koja će početnim kapitalom poduprijeti tri nabolja tima, svaki s iznosom od 7500 eura.

Uz to, ta će tri tima podijeliti dodatnu nagradu YCYP - Your Choice, Your Project, u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.