KATARINA LINE

Pogledajte u kakvom luksuzu uživaju gosti na brodovima naše najmoćnije privatne turističke flotile

20.06.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Agencija Katarina line iz Opatije u vlasništvu Katice Hauptfeld vodi najveću turističku flotu u Hrvatskoj. Više od 60 brodova krstari Jadranom pod zastavom opatijske poduzetnice, podijeljeni su u četiri kategorije, a u najluksuznijoj se trenutno nalazi sedam njih. Riječ je o plovećim 'mini hotelima', na koje je Hauptfeld posebno ponosna

Zadnja prinova koja je obogatila najvišu, super deluxe kategoriju flote Katarina line je Ave Maria. Brod je u vlasništvu obitelji Ante i Matijane Naranče, s kojom Hauptfeld surađuje gotovo dvadeset godina.

Inače, svi brodovi koji plove za Katarinu line mahom su u vlasništvu obrtničkih obitelji iz Krila Jesenica pored Splita, mjesta poznatog po stoljetnoj brodarskoj tradiciji.

'Ave Maria je preko 50 metara dugačka i više od 8,5 metara široka. Trenutno je to najveći brod u našoj flotili. Pri gradnji financijski pomažemo našim partnerima. Oduševljena sam svakim našim brodom i ne mogu izabrati najdražeg. Lideri smo na Jadranu i teško smo dostižni za naše konkurente', rekla je za tportal Hauptfeld.

Javila nam se s broda Black Swan, a on je prvi put zaplovio početkom svibnja ove godine.

'Riječ je o prekrasnoj jahti koje se ne bi posramio ni Sergej Abramovič', pohvalila se Hauptfeld, dodajući kako brod vrijedi oko tri milijuna eura.

Njezina agencija Katarina line lani je proslavila 25 godina rada. Hauptfeld je krenula s vlastitim biznisom iz male iznajmljene hotelske sobe 1992. godine, a danas ima 50 zaposlenih i godišnji promet veći od 200 milijuna kuna.

'Tvrtka raste iz godine u godinu. Uvijek smo išli oprezno, korak po korak. Danas se mnogi žele obogatiti nakon jedne ili dvije sezone. Nama je trebalo više od dvadeset godina da dođemo do ovoga što imamo danas. Sve sam ostvarila sa svojom djecom i suprugom', istaknula je Hauptfeld.

Njezina kći Anamaria vodio posao s krstarenjima dok je sin Daniel šef marketinga. Prošle godine na brodovima su imali oko 30.000 gostiju, a za njih 90.000 organizirali su odmor na kopnu. To im je donijelo 232 milijuna kuna prihoda i 26,5 milijuna kuna čiste zarade. U odnosu na 2016., promet im je porastao za gotovo 20 posto, a dobit je skočila za više od 40 posto.

'Djeca i ja smo u upravi. Često se zna desiti da me preglasaju, ali mi to ne smeta. Volim biti okružena mladim ljudima. Oni donose moderne i svježe ideje', rekla je Hauptfeld.

Osim što planira povećavati svoju flotu, Hauptfeld kreće u gradnju hotela. Trenutno je u fazi izrade idejnog rješenja. Hotel s pet zvjezdica nalazit će se na opatijskoj Slatini i imat će 35 soba. Procjena je da će investicija koštati od šest do osam milijuna eura.

'Planiramo mi puno toga, ali nam je velik problem nedostatak radne snage. Manjka nam djelatnika svih profesija. Na brodovima imamo manjak kuhara, konobara, sobarica… U agenciji nam nedostaje ljudi sa znanjem njemačkog i francuskog. Iz godine u godinu sve je strašnije. Sve teže nalazimo radnike', požalila se na kraju Hauptfeld.

Pogledajte najluksuznije brodove i mini kruzere iz flote Katarina linea.

Black Swan

  • +13
Black Swan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Black Swan je dugačak 47,2 metra i širok 8,6 metara. Pruža komforan smještaj za 36 putnika u 18 moderno uređenih dvokrevetnih kabina.

Vlasnici ovog luksuznog plovila su članovi obitelji Grubiša, s kojima Katarina line surađuje već dug niz godina.

Adriatic Sun

  • +15
Adriatic Sun Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Adriatic Sun je dugačak 47,2 metra i širok 8,6 metara. Ima 19 dvokrevetnih kabina za 36 putnika.

Vlasnik ovog mini kruzera je obitelj Stipe Vukovića.

Avangard

  • +19
Avangard Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Vlasnici Avangarda je obitelj Damira i Davorke Naranče. Brod je dugačak 50 metara i širok 8,7 metara.

U 18 luksuznih kabina može primiti 36 putnika.

Futura

  • +20
Futura Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Damir i Davorka Naranča vlasnici su i Future. Sa svojih 47 metara dužine i devet metara širine u 19 dvokrevetnih kabina može smjestiti 38 putnika.

Infinity

  • +19
Infinity Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Infinity je izgrađen 2015., a koštao je oko 1,8 milijuna eura. Dugačak je 49 metara i širok 8,8 metara.

Maksimalan kapacitet mu je 38 putnika, koje može smjestiti u 19 kabina.

Maritimo

  • +15
Maritimo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Dugačak 48 metara i širok 8,6 metara, Maritimo je na svoje prvo krstarenje krenuo u rujnu prošle godine. U vlasništvu je obitelji Dine Vukovića.

Brod pruža komforan smještaj za 36 putnika u 19 luksuznih kabina.

Ave Maria

  • +25
Ave Maria (Everglow) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina line

Riječ je o mini kruzeru u vlasništvu obitelji Ante i Matijane Naranče, dugogodišnjih partnera agencije Katarina line. Ave Maria je s 53,4 metra dužine i 8,8 metara širine trenutno najveći brod u floti.

Na njemu se može smjestiti 36 putnika u 18 kabina s privatnim balkonima.