OTVOREN U ČETVRTAK

Pogledajte najveći trgovački centar u Dalmaciji

03.03.2016 u 14:40

  • +3

Svečano otvorenje trgovačkog centra Mall of Split

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Bionic
Reading

Trgovački centar Mall of Split, najveći u Dalmaciji i drugi najveći u Hrvatskoj, službeno je započeo s radom u četvrtak ujutro, no zbog olujnog nevremena koje je u to doba zahvatilo Split izostale su gužve i prometni čepovi. Veći posjet očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima

Na ceremoniji se ukazao gradonačelnik Ivo Baldasar, čija je administracija izdala uporabne dozvole za centar i pristupnu prometnicu, iako je ona izgrađena mimo projekta i u manjim gabaritima od predviđenih te iako još uvijek ne postoji glavni priključak na obližnje gradske avenije. Baldasar je u kratkom pozdravnom govoru izrazio 'zadovoljstvo što je centar otvoren nakon pustih muka' i njegovu važnost usporedio sa značajem neke velike tvornice.

'Zahvaljujem se investitoru Kristijanu Geli, veseli me što se u ovom trgovačkom centru zaposlilo 1.600 ljudi, a oni će sigurno indirektno hraniti još toliko ljudi, znači radi se o tri tisuće novih radnih mjesta', preračunavao je splitski gradonačelnik koliko će komunalnih davanja uprihoditi gradski proračun.

Menadžer centra Boštjan Brantuša najavio je šoping-revoluciju i kazao je u Mall of Splitu očekuju oko 40 tisuća kupaca dnevno, a u udarnim danima i do 70 tisuća.

Novootvoreni centar službeno je blagoslovio don Anđelko Dukić.

Svečanost početka rada centra veličine preko 60 tisuća četvornih metara, s više od dvije stotine trgovina u kojima se neki modni brendovi prvi put pojavljuju u Hrvatskoj, trajat će puna tri dana, s koncertima, mjuziklima, programima za djecu, natjecanjima i tribinama u modi. Već prilikom VIP otvaranja u srijedu navečer njime su prodefilirale stotine većih i manjih hrvatskih celebrityja

RTL Autor: RTL