NOVAC IZ EU FONDOVA

Poduzetnički inkubator u Osijeku dobiva novu halu

28.09.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Nova hala osječkog Poduzetničkog inkubatora 'Bios', vrijedna 1,4 milijuna eura, trebala bi biti završena u svibnju iduće godine, a očekuje se da će poduzetnici, koji će se u njoj smjestiti, otvoriti oko 230 novih radnih mjesta, izvijestila je uprava poduzeća na današnjem sastanku s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom

Direktor 'Biosa' Ivo Koški kazao je kako je oko milijun eura za realizaciju ove investicije osigurano iz europskih fondova, dok će ostatak financirati grad Osijek i ova tvrtka. Dodao je kako će prizemlje nove zgrade biti namijenjeno za proizvodne tvrtke, a gornja etaža za informatičke djelatnosti, a taj je koncept i do sada primjenjivan u 'Biosu'.

Koški je najavio kako će 'Bios', osim gradnje nove hale, u suradnji s osječkim Eletkrotehničkim fakultetom uskoro pokrenuti edukaciju 32 mladih visokobrazovanih nezaposlenih osoba za programere mobilnih aplikacija kako bi s dodatno stečenim znanjima mogli pokrenuti vlastiti posao.

Bubalo je kazao kako je nova zgrada projektirana da se, u slučaju potrebe, mogu sagraditi i dva dodatna kata, a bit će i energetski učinkovita jer će imati solarne panele za proizvodnju električne energije.

U novoj zgradi planiraju se otvoriti 24 nova poslovna prostora za koja se već primaju predbilježbe.