anketa ugp-a

Poduzetnici ocijenili mjere nedostatnim: Vlada se krivo postavlja, pokazuje nerazumijevanje za trenutno stanje

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 01.12.2020 13:25
  • Objavljeno 01.12.2020 u 12:53
Vuk Vuković, član Upravnog odbora UGP-a

Vuk Vuković, član Upravnog odbora UGP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Udruga Glas poduzetnika (UGP) napravila je anketu među svojim članovima i njih 67,5 posto smatra da su Vladine mjere pomoći nedostatne

'Naš stav je da Vlada treba uključiti stručnjake i poduzetnike u kreiranje mjera, jer smatramo da nisu prepoznali ključne probleme', ističe se u priopćenju.

Oko 19 posto anketiranih poduzetnika smatra da je nužno proširiti mjere i pomoći onima koji imaju veliki pad prihoda. Također, 12,9 posto ispitanika ocijenilo je mjere kao PR potez Vlade. S druge strane, samo 0.3 posto ispitanika smatra da su mjere dobre i da će spasiti poduzetnike.

'Mislim da se svi slažemo da su Vladine mjere apsolutno nedovoljne. To pokazuje i anketa koju smo proveli među našim poduzetnicima. Primjerice, Vlada je sada pomogla jednoj grani, ugostiteljima, ali što je s njihovim dobavljačima koji nisu zatvoreni? Što je s event industrijom? Što je s putničkim agencijama i povremenim prijevozom? Nitko od njih nije zatvoren, ali i dalje trpe gubitke od preko 90% zbog situacije puzajućeg lockdowna kojeg imamo zadnjih par mjeseci.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UGP

Slično kao i početkom trećeg mjeseca, Vlada se krivo postavlja. Pokazuju nerazumijevanje za trenutno stanje. UGP je tada ponudio konkretna rješenja koja je Vlada većim dijelom prihvatila i sada ponovo pozivamo Vladu da posluša što joj govore mali i srednji poduzetnici koji su ipak nositelji ekonomije', rekao je ekonomist Vuk Vuković, član Upravnog odbora UGP-a i koordinator Ekonomskog savjeta UGP-a.

Ponavljamo, ističe se u priopćenju, 'obeštećenje moraju dobiti svi oni s velikim padom prometa, a ne samo formalno zatvoreni'. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!