nije šala

Podravka diže plaće, evo što radnike čeka od 1. travnja

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.03.2021 14:01
  • Objavljeno 18.03.2021 u 14:01
Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Uprava Podravke donijela je paket mjera za unapređenje statusa i položaja radnika u što će kompanija uložiti više od 21 milijun kuna, izvijestili su u četvrtak iz Podravke. Riječ je o nizu mjera koje su usmjerene na povećanje primanja radnika, a čija primjena počinje 1. travnja ove godine.

"Tako je odlučeno da će dosadašnji najniži koeficijenti složenosti poslova za radnike u Podravki, Belupu i Mirni biti povećani na 1,87, čime će biti obuhvaćeno gotovo 520 radnika. Pored toga, svim radnicima Podravke i Mirne će biti povećan koeficijent učinka na 1,15 te će biti uveden i nagradni dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu od 250 kuna što će se isplaćivati svaki mjesec", navodi se u priopćenju.

Iz Podravke ističu kako taj paket mjera obuhvaća nešto više od 3250 radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja u pravilu donosi radnicima s trenutno najnižim primanjima.

"Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravci ne bi zarađivao plaću manju od minimalne. Vjerujem da ćemo u slučaju dobrih poslovnih rezultata biti u mogućnosti razgovarati i o daljnjim iskoracima", ističe i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Po podacima iz priopćenja, najavljene mjere konkretno znače da će već za travanj (s isplatom u svibnju) primanja primjerice radnika s najnižom stručnom spremom bez staža, koji ne ostvaruje dodatke za smjenski rad, porasti za oko 500 kuna u odnosu na ono što taj radnik prima sada. Ako, primjerice, takav radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za npr. smjenski rad i uvjete rada porast primanja uslijed navedenih mjera može biti veći od 700 kuna, ističu iz Podravke.

Najavljuju i kako će dodatno, do sredine travnja, svim radnicima Podravke, Belupa i Mirne bit isplaćena i jednokratna nagrada u iznosu do 1.250 kuna neto za ostvarene rezultate poslovanja u 2020. godini.

"Kroz spomenute mjere u unapređivanje prava radnika uložit će se više od 21 milijun kuna. Uz već planirana sredstva na troškovima zaposlenika, navedeno ulaganje u poboljšanje materijalnih prava radnika namiriti će se kroz uštede na drugim troškovnim razinama o čemu je Uprava Podravke na današnjoj sjednici također donijela odgovarajuće odluke", zaključuje se u priopćenju koprivničke kompanije. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!