TESTIRA SE I SKROMNOST

Počinje val zapošljavanja u zagrebačkoj Ikei

04.10.2013 u 15:27

Bionic
Reading

IKEA je danas na svojim web-stranicama otvorila natječaj za novi val zapošljavanja u budućoj robnoj kući u Zagrebu. Otvoreno je 11 pozicija za ukupno dvadeset i dvoje djelatnika

Natječaj za zapošljavanje u Ikei, čija bi se robna kuća trebala otvoriti u ljeto iduće godine, otvoren je do 13. listopada 2013, a traže se ljudi za odjele Logistike, Prodaje, Financija i Upravljanja poslovnim procesima te odjelu IKEA Hrane (restoran, bistro i švedska trgovina hranom).

Nakon zapošljavanja voditeljskog tima robne kuće, na natječaju održanom tijekom 2011. godine kada se za ukupno osam pozicija javilo 2.500 kandidata iz 23 zemlje, ovo je prvi od nekoliko većih valova zapošljavanja koji će uslijediti u narednom razdoblju.

Zapošljavanje će se na uobičajen IKEA način. Nakon pregleda životopisa koji se šalju putem stranice www.ikeaandme.hr uslijedit će telefonski i intervjui licem u lice. Nakon toga slijedit će testiranje u tzv. Evaluacijskom centru gdje se osim poslovnih vještina gleda i usklađenost osobnih vrijednosti kandidata s onima tvrtke IKEA.

Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo - jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje - gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom - jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svjesnost o troškovima - jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te na kraju stalna težnja napretku - i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.

Sljedeći natječaj za radna mjesta u tvrtki IKEA bit će već u studenom ove godine, kada će se zapošljavati 15 djelatnika u odjelima odnosa s kupcima i dizajna interijera. Najveći natječaj za radna mjesta biti će početkom iduće godine kada će se primati 200-tinjak zaposlenika robne kuće.