U REŽIJI HSS-A

Počinje prikupljanje potpisa za smanjenje PDV-a na hranu

01.09.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka (HSS) počinje prikupljati potpise potpore građana inicijativi HSS-a za smanjenje PDV-a na hranu sa 25 posto na 10 posto u svim hrvatskim gradovima. Zagrebačkoj akciji pridružit će se predsjednik HSS-a Branko Hrg

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke najavio je da će HSS od 1. rujna u gradovima i selima diljem Hrvatske provoditi veliku akciju prikupljanja potpisa građana radi snižavanja stope PDV-a na hranu na deset posto kako bi, istaknuo je, natjerali Vladu da o tome razmisli kako se ne bi dogodilo da Hrvati budu gladni.

Hrg je rekao da će akcija početi 1. rujna u 10 sati u stotinjak gradova i sela diljem Hrvatske, na 230 mjesta, a on će je otvoriti na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Dodao je da će se potpisi radi snižavanja stope PDV-a na hranu prikupljati 15-ak dana, a HSS će pozvati sindikate i udruge koje su se već zauzimale za snižavanje stope PDV-a na hranu da se pridruže toj akciji kako bi svi zajedno pokušali napraviti što veći pritisak na Vladu. Rekao je da su, među ostalim, zatražili da Vlada smanji PDV na hranu na deset posto, kao i u turizmu, od 1. siječnja 2013.

Ako Vlada ne prihvati smanjenje stope PDV-a na hranu, to će biti jedna od glavnih okosnica HSS-ova programa za buduće parlamentarne izbore, rekao je Hrg.