četiri milijuna lampica

[FOTO] Počinje Božićna priča obitelji Salaj, posjetitelje ove godine čeka veliki spektakl

27.11.2018 u 10:36

Bionic
Reading

Jedna od najznačajnijih adventskih manifestacija kontinentalne Hrvatske, Božićna priča obitelji Salaj u Grabovnici, počinje 30. studenoga i trajat će sve do 13. siječnja. Sedamnaesta Božićna priča zasjat će s preko četiri milijuna svjetlećih lampica koje će posjetitelji moći vidjeti svakim danom od 15 do 22 sata, uključujući vikende i blagdane

Ovogodišnja manifestacija obitelji Salaj najraskošnija je i najveća dosad te su pripreme za postavljanje lampica započele još početkom srpnja, dok su se ostali radovi na imanju izvodili tijekom cijele godine.

Preko 130.000 posjetitelja koji se očekuju ove godine moći će uživati u proširenoj šetnici, posebnom prikazu Isusova groba, ponudi rukotvorina i proizvoda domaće radinosti u Advent selu, svakodnevnom vatrometu, animatorima za najmlađe, preuređenom restoranu i dodatnim ugostiteljskim objektima te proširenom parkingu.

  • +3
Božićna priča obitelji Salaj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Davor Kirin Photography

Inicijator i kreator manifestacije Zlatko Salaj objasnio je svoju viziju ove priče:

'Da mi je netko prije 17 godina rekao da će moja želja iz djetinjstva i igra prerasti u manifestaciju ovakvog odjeka ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, rekao bih mu da je lud. Sve probleme i mukotrpan rad za Božićnu priču brzo zaboravim kada vidim nasmiješena i zadovoljna lica posjetitelja koji istinski uživaju u mojoj ideji i trudu. To je sve što mi je potrebno.'

Broj posjetitelja se povećava iz godine u godinu, stoga je osim onih iz cijele Hrvatske najavljen velik broj grupa iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, a očekuje se i veći broj posjetitelja izvan granica Europe.

  • +33
Prošlogodišnja Božićna priča Zlatka Salaja Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL