predstavljanje programa

Plenković: Ideja osnivanja booking servisa ide u prilog domaćim poduzetnicima

09.06.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je prilikom predstavljanja izbornog stranačkog programa 'Sigurna Hrvatska' govorio o ideji osnivanja državnog web booking servisa za privatni smještaj

Podsjetimo, taj HDZ-ov prijedlog kritiziran je od strane udruge Glas Poduzetnika. Njezin čelnik Hrvoje Bujas na svom profilu na Facebooku je napisao da je to 'napad na slobodno tržište i perfidan spin'.

Predsjednika HDZ iznenadila je takva reakcija jer smatra da državni booking servis samo može pomoći domaćim iznajmljivačima.

'Kolege koji se bave turizmom su svjesni da postoji više od 100 tisuća iznajmljivača i mnogi koriste globalne servise. Iz onoga što naši ljudi kažu, veliki dio sredstava koje turist plati putem jedne takve platforme ostane toj platformi. Ovo je ideja koja ide našem čovjeku poduzetniku u prilog. Cijela je intencija da imate što manja davanja nekom trećem, koji je posrednik u odnosu na onoga koji cijelu godinu ulaže. To je cijeli smisao. To ide u prilog poduzetnicima', rekao je Plenković.

  • +15
Zagreb: Andrej Plenković i njegov tim predstavili program za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL