TODORIĆ NEMA ZA PIVO

Pivovara obustavila isporuku Konzumu zbog duga

21.04.2009 u 18:01

Bionic
Reading

Osječka pivovara obustavila je daljnju isporuku svojih proizvoda Konzumu, jer su dospjela potraživanja prema najvećem domaćem trgovačkom lancu premašila tri milijuna kuna

'Prije deset dana upozorio sam Konzum da ću im morati zaustaviti isporuku robe ako u roku od osam dana ne plate dospjela potraživanja, od kojih su neka starija od četiri mjeseca. Potražujemo i oko dva milijuna kuna koja još nisu dospjela na naplatu. Svjesni smo da takva odluka može biti bolna, jer u pitanju je velik broj prodajnih mjesta, ali više ne možemo raditi na taj način.

Takva dva, tri partnera mogu nas dovesti do stečaj', kazao je za Business.hrIvan Komak, predsjednik Uprave i većinski vlasnik Osječke pivovare, želeći eda takva odluka bude i primjer drugim proizvođačima čiji je opstanak došao zbog dugih odgoda plaćanja.

Potraživanja Osječke pivovare danas su 24 milijuna kuna, a na 17 milijuna već smo morali platiti PDV i trošarine', istaknuo je Komak i dodao kako manje tvrtke ne mogu podnijeti tako duge odgode plaćanja kao njihovi jači konkurenti, pa u borbi za opstanak jednostavno nemaju izbora.

Iz Konzuma na cijelu priča nisu imali komentara.