nastavak investicija

Petrokov preuzeo Armal od Nord grupe

16.06.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Tvrtka Petrokov u petak je izvijestila da je preuzela brand Armal od Nord grupe, ne navevši vrijednost transakcije te najavila nastavak investicija na području Adria regije te u Sloveniju i Hrvatsku

"Tom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju", rekla je na današnjoj konferenciji za medije Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov se 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine.

"Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku", kazala je većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika Susanne Schneider, navodeći kako se žele širiti, razvijati i nadopunjavati svoj portfolio.

Obitelj Schneider još je 2010. prisutna na hrvatskom tržištu, a od 2012. u tvrtki Petrokov. "Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj“, rekla je Schneider.

Vlasnik Nord Produkta Stanko Birin kazao je da su 2018. kupili trgovačku marku Armal i vratili je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal, naveo je.

"Kao i neke druge tvrtke koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente“, pojasnio je Birin.

Povratak Armala na jugoistočnu regiju komentirao je i direktor Termotehnike Slovenija Matej Cvetek, kazavši da ga raduje što se Armal pridružio njihovoj grupi jer će im to omogućiti da se prošire i daju novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva - rast i sve veću prisutnost na oba tržišta.