reakcije na nagodbu

Peruško zahvalio Vladi na donošenju lex Agrokora, pohvalio i vjerovnike

04.07.2018 u 16:08

Bionic
Reading

Izvanredni povjernik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber komentirali su donošenje nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Peruško je pohvalio Vladu zbog donošenja Lex Agrokora, zahvalio se članovima vjerovničkog vijeća i svim akterima procesa koji se sada bliže kraju

'Zahvala i Vladi Republike Hrvatske, koja je pravovremeno reagirala donošenjem zakona i njihovoj pomoći tijekom samog postupka' rekao je novinarima Peruško.

Weber je rekla kako osjeća olakšanje nakon izglasavanja. I ona i Peruško zahvalili su svim zaposlenicima Agrokora koji su ovom tijekom procesa radili u teškim okolnostima.

'Kompanije posluju vrlo dobro, iznad planova održivosti. Nadamo se da ćemo zadržati uzlazni trend i da ćemo nakon isteka ovog prijelaznog perioda i nakon što Visoki trgovački sud izglasa pravomoćnost nagodbe, predati vjerovnicima kompaniju u boljem položaju, nego što je bila prije godinu dana', rekla je Weber.

Na pitanje što će biti s vjerovnicima koji osporavaju nagodbu, Peruško je rekao da oni imaju svoja zakonska prava, ali on na to nema komentara. 'Ne možemo znati koji će biti sljedeći potezi vjerovnika koji su osporili nagodbu. Mi ne znamo ni tko su oni, jer nemamo uvid u to tko je kako glasao', kazao je Peruško.

  • +25
Na ročištu o nagodbi pojavilo se tek par stotina vjerovnika Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL