KARIJERE

Paviću još jedan mandat na čelu Uprave ACI-ja

12.02.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Kristijan Pavić je od 2016. na čelu ACI-ja i upravlja lancem od 22 nautičke marine na Jadranu.

ACI je nakon javnog natječaja dobio novu tročlanu upravu.

Na čelu će ostati Kristijan Pavić kao predsjednik Uprave. Pavić je diplomirao na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku te je stekao zvanje stručnjaka za menadžment u pomorstvu. Na početku karijere šest godina proveo je kao glavni časnik za elektroniku na brodovima američke tvrtke Carnival Cruise Line.

Nakon povratka u Hrvatsku 2006. preuzeo je mjesto ravnatelja županijske Lučke uprave u Dubrovniku, a od 2010. i ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik. Od 2016. na čelu je ACI-ja i upravlja lancem od 22 nautičke marine na Jadranu.

Vlada je na zatvorenom dijelu ovotjedne sjednice Nadzornom odboru predložila imenovanje nova dva člana Uprave i to bivšeg ministra turizma do 2000. Ivana Heraka, i kandidata HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josipa Ostrogovića.

Herak stiže u kvoti HNS-a, nakon što je ranije član Uprave bio također HNS-ov kadar Juraj Bukša, dok je Ostrogoviću, predsjedniku riječkog HDZ-a ovo drugi mandat.

Uprava se sada povećala za jednog člana, a sva trojica članova Uprave imenovat će se na mandat od četiri godine. Vlada je takvu odluku donijela zadnji dan kada je isticao privremeni šestomjesečni mandat Kristijanu Paviću iako je natječaj bio okončan u listopadu prošle godine.