porasle dionice

Parag Agrawal novi CEO Twittera, Jack Dorsey se povukao

29.11.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey povukao se, što odmah stupa na snagu. Parag Agrawal, glavni tehnološki direktor tvrtke, preuzet će kormilo, objavila je tvrtka kasno poslijepodne.

Dionice Twittera porasle su za oko 2% nakon ove informacije.

Dorsey, 45, bio je i izvršni direktor Twittera i Squarea, njegove tvrtke za digitalna plaćanja. Dorsey će ostati član uprave do isteka njegovog mandata na skupštini dioničara 2022. godine, priopćila je tvrtka. Bret Taylor će postati predsjednik Uprave.

"Odlučio sam napustiti Twitter jer vjerujem da je tvrtka spremna krenuti dalje od svojih osnivača", rekao je Dorsey u izjavi, iako nije naveo nikakve dodatne detalje o tome zašto je odlučio dati ostavku.

Agrawal će morati ispuniti Twitterove agresivne interne ciljeve. Tvrtka je ranije ove godine izjavila da ima za cilj imati 315 milijuna unovčivih dnevnih aktivnih korisnika do kraja 2023. i barem udvostručiti svoj godišnji prihod u toj godini.

Agrawal, koji je bio CTO od 2017., na Twitteru je više od desetljeća. Bio je zadužen za strategiju koja je uključivala umjetnu inteligenciju i strojno učenje.

  • +5
Jack Dorsey Izvor: Profimedia / Autor: Jeff Gilbert / Shutterstock Editorial

Dorsey se prošle godine suočio s mogućom smjenom kada ga je dioničar Twittera Elliott Management pokušao zamijeniti. Osnivač Elliott Managementa i milijarder ulagač Paul Singer pitao se bi li Dorsey trebao voditi obje javne tvrtke, pozivajući ga da odstupi s mjesta izvršnog direktora jedne od njih, prije nego što je investicijska tvrtka postigla dogovor s upravom tvrtke.

Dorsey, koji je suosnivač diva društvenih medija, bio je izvršni direktor do 2008. prije nego što je izbačen. Vratio se na Twitter kao šef 2015. nakon što je bivši izvršni direktor Dick Costolo odstupio.