SAJAM U GUDOVCU

Ovaj vikend najveće okupljanje pčelara u regiji

04.02.2016 u 13:44

Bionic
Reading

U Gudovcu ovaj vikend 6. i 7. veljače održat će se 12. međunarodni pčelarski sajam, najveće okupljanje takvog tipa u regiji

Svoje mjesto na sajmu ove godine rezerviralo je više od 100 izlagača iz 15-ak zemalja.

U dva dana održat će se devet predavanja, a gostovat će najbolji stručnjaci iz područja pčelarstva iz Hrvatske i drugih zemalja.

Sajam je podijeljen u tri cjeline koje obuhvaćaju izložbu i prodaju meda i proizvoda od meda, izložbu i prodaju pčelarske opreme te edukativni dio stručnjaka iz regije te profesora s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta.

Posebno zanimanje izazvalo je najavljeno predavanje pčelara iz Danske s temom 'Tehnologija pčelarenja - iskustva iz Danske i Norveške'

Parkiranje će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje, a svoj dolazak najavile su brojne skupine iz okolnih zemalja. Zbog toga se očekuje dolazak više od ukupno 10.000 posjetitelja.

U Hrvatskoj trenutno, prema evidenciji Hrvatskog pčelarskog saveza, ima oko 12.500 pčelara s oko 600 tisuća pčelinjih zajednica koji na godinu proizvode 8000 tona meda.

U sastavu ovogodišnjeg Pčelarskog sajma održat će se Izložba vina i vinogradarske opreme. Sudjelovat će oko 30 izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Cijena karata ista je već nekoliko godina pa će tako cijena ulaznice za odrasle iznositi 20 kuna, a za djecu 15 kuna.