TRŽIŠTE KAPITALA

Otvorena sezona kvartalnih rezultata na burzi

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala je počeo ozbiljniji priljev kvartalnih rezultata kompanija, gdje je pogotovo zanimljivo bilo u petak, kada su svoje rezultate objavile Podravka i Ericsson Nikola Tesla. Međutim, to nije privuklo veći broj investitora na trgovanje, već je prevladavalo uspavano ljetno trgovanje. Prikupljeno je svega 3,7 milijuna kuna dioničkog prometa, uz blagi rast dioničkih indeksa

CROBEX je ojačao 0,6 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 skočio 0,9 posto. Sektorske dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s plusom od 1,2 posto, na krilima Podravke, dok je na suprotnoj strani indeks građevinskog sektora pao 2,4 posto. Najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog Telekoma sa 670 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 0,9 posto. Nakon toga su slijedile dionice koje su u prvi plan izbacili kvartalni rezultati. Dionica Ericsson Nikole Tesle je na 665 tisuća kuna prometa pala 1,9 posto nakon slabih kvartalnih rezultata, dok je dionica Podravke skočila 2,1 posto, pri 370 tisuća kuna prometa, nakon što je kompanija u rezultatima pokazala kako je uspjela zadržati inflacijske troškove pod kontrolom.

Titula dobitnika dana ide dionici Dalekovoda koja je skočila 4,7 posto, s solidnu izvedbu su imale i dionice Ilirije s rastom od 4,1 posto. Na strani gubitnika možemo izdvojiti, u zadnje vrijeme volatilnu, dionicu Đuro Đakovića koja je potonula 13,1 posto, a slijedi dionica Ingre s 4,8 posto minusa.

Dobitnik dana Dalekovod +4,65% 18,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -13,10% 73,00

CROBEX +0,56% 1.963,49