odlična prilika

Otvaraju se nove prilike za zapošljavanje u Ini, prijavite se u program Growww

24.04.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Odljev mlade radne snage i nezaposlenost mladih ključni su problemi tržišta rada u Hrvatskoj. S obzirom na to da su mladi pokretačka snaga svakog društva, generator rasta i razvoja svake države, INA ih godinama sustavno prati i potiče na razvoj kako bi nakon diplome bili konkurentni na tržištu rada te nudi priliku za zaposlenje kroz pripravnički program Growww

U osam godina Growwwa kompanija je zaposlila više od 600 diplomanata, što ju čini liderom u Hrvatskoj u zapošljavanju pripravnika, a program Growww svrstava u jedan od najdugovječnijih programa za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj. Svim mladim ljudima INA poručuje da budu odvažni u iskorištavanju prilika za stjecanje dodatnih vještina. Prijave na ovogodišnji program Growww otvorene su do 29. travnja na www.ina.hr/growww.

O PRIPRAVNIČKOM PROGRAMU GROWWW

  • Growww je jednogodišnji pripravnički program za studente koji završavaju diplomski studij, a nemaju radnog iskustva ili imaju do najviše godine dana radnog iskustva.
  • Primaju se kandidati iz različitih područja: naftnog inženjerstva, geologije, prometnih znanosti, kemijskog inženjerstva, ekonomije, elektrotehnike/informatike i strojarstva, prava te građevine i arhitekture.
  • Pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi koje ostvaruju uz vodstvo mentora, iskusnog kolege koji ih prati u njihovom radu, i buddyja, bivšeg Growwwovca, zaduženog za razmjenu znanja te upoznavanje pripravnika s poslom i kolegama..
  • Za vrijeme trajanja staža, pripravnik prolazi kroz program edukacije s ciljem upoznavanja svih aktivnosti kompanije .
  • Program potiče zapošljavanje mladih bez iskustva jer, iako njihov rad na početku predstavlja ulaganje, mladi imaju priliku brzo učiti i napredovati, što u konačnici dovodi do višeg radnog učinka i koristi za kompaniju.
  • Čak 90 posto mladih ostaje raditi u kompaniji nakon odrađivanja jednogodišnjeg pripravništva.
  • Primanja za pripravnike su stimulativna i iznimno konkurentna u odnosu na hrvatske prilike za početnike.

Tamara Potalec, pripravnica u Ini, podijelila je s nama svoje iskustvo i dala savjete svima onima koji se žele prijaviti na Growww:

„S obzirom na to da je moj posao vezan uz područje javne nabave, znala sam da me čekaju mnogi izazovi koje moram svladati, no od prvog konkretnog radnog zadatka i kroz praćenje situacije na tržištu naftnih derivata, znala sam da sam na pravom putu. Posebno me se dojmila mogućnost sudjelovanja pripravnika u aktivnostima koje nisu usko vezane uz područje rada – u raznim projektima, volonterskim aktivnostima, sportskim natjecanjima i slično. Svakome tko je spreman i željan stjecanja novih znanja i iskustava, a želi raditi u renomiranoj kompaniji koja pruža jedinstvenu priliku za navedene aktivnosti u različitim područjima rada, preporučam da što prije posjeti stranicu www.ina.hr/growww. Kako biste što uspješnije odradili proces prijave, važno je da dobro strukturirate životopis – nemojte izostaviti podatke o obrazovanju, dosadašnjem radnom iskustvu i kontakt podatke, provjerite gramatičku ispravnost i izdvojite na prvoj stranici nešto što vas razlikuje od ostalih kandidata. Također, ostanite smireni tijekom testiranja, ne požurujte se i fokusirajte se na zadatke. Na intervjuu budite samopouzdani, definirajte što želite raditi i pokušajte saznati što više informacija o kompaniji kako biste ostavili što bolji dojam. Sretno!“

Inina pripravnica Tea Tomić-Ferić o Onboarding danu ­– prvom radnom danu zamišljenom kao okupljanje svih pripravnika:

„Na samom događaju, u prvom dijelu dana pripravnici su imali priliku saznati više o poslovanju kompanije te se upoznati se s ostalim kolegama – pripravnicima, mentorima i budućim suradnicima. Također, organiziran je i zanimljiv kviz u kojem smo imali priliku provjeriti svoje tek stečeno znanje o kompaniji. Kako bismo dobili što bolji uvid u naše buduće zadatke, bivši Growwwovci s nama su podijelili vlastita iskustva te nam na taj način pružili podršku i savjete za pripravničku godinu. Uslijedio je „Sajam kulture“ gdje smo se pobliže upoznali s djelatnostima Ine i njenim proizvodima. Sajam je bio interaktivne prirode te kao takav odlična prilika za dobivanje informacija od Ininih stručnjaka iz prve ruke. Sva ta atmosfera snažno me se dojmila i drago mi je da je taj dan bio organiziran isključivo za nas jer smo sve informacije i savjete vezane uz našu pripravničku godinu te pregled kompanijskih aktivnosti imali na jednom mjestu.“

Krešimir Jurković, pripravnik u Ini, ukratko je opisao kako će izgledati prvih pola godine pripravničkog Growww programa:

„Buddy i mentor brinu se za vaš profesionalni i osobni razvoj, zbližili ste se s kolegama i postajete „vrijedni kotačić“ u funkcioniranju poslovne jedinice. Ovo razdoblje obilježit će raznovrsne prilike za edukaciju i razvoj. Uz posjete postrojenjima, prezentacije i seminare koji su sastavni dio programa Growww , imate priliku sudjelovati i u edukativnim programima INA Akademije. INA Akademija interna je platforma za prijenos znanja iz područja ekonomije, prava, informatike, tehničkih i soft vještina. Predavanja su izrazito interaktivna, a pritom koncizna, in medias res i direktno primjenjiva u praksi. Po završetku predavanja primit ćete sve korištene materijale i kontakte stručnih predavača koji će vam biti na raspolaganju ako budete imali nedoumica i pitanja u budućnosti. U ovoj fazi počinju pripreme za Team Task Competition. O čemu se radi? Formiraju se ekipe od nekoliko pripravnika različitih struka s ciljem osmišljavanja prijedloga poslovnog projekta koji će biti prezentiran pred komisijom rukovoditelja. Izbor projekta ograničen je samo vašom maštom, ali u okvirima poslovne efikasnosti i izvedivosti. Najbolje prezentacije bit će prikazane na okupljanju u Mađarskoj gdje će prisustvovati sve prijavljene ekipe na posljednjem formalnom skupu Growww pripravnika generacije. Pripravništvo završava pisanjem i obranom pripravničkog rada pred tročlanom komisijom.“