POMACI U SLATINSKOM GAJU

Otpušteni radnici pozvani na razgovor o povratku na posao

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 21.10.2011 17:31
  • Objavljeno 21.10.2011 u 16:01
Gaj Slatina

Gaj Slatina

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Četrdesetak radnika Gaja pozvano je danas na razgovor o uključivanju u ponovnu proizvodnju s novim vlasnikom, mladim samoborskim poduzetnikom Goranom Šoićem

Razgovorom koji će, s drugom grupom, biti organiziran i u utorak, 25. listopada, treba utvrditi sposobnosti svakog od njih te organizirati proizvodnju. Šimo Orešković, regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a, kaže da sindikat prati razvoj događaja, da će razgovor biti obavljen sa svim sadašnjim i bivšim radnicima, međutim, za početak s radom još treba imati strpljenja. Razlog tome je uknjiženje banke koja Gaju odobrava kredit, pa bi proizvodnja mogla krenuti tek idućeg mjeseca.

Trenutno se svih 220 djelatnika Gaja koji su imali ugovor o radu na određeno vrijeme nalazi na Zavodu za zapošljavanje. Premda im je obećano da će sigurno biti pozvani na razgovor i da će biti primljeni na posao budu li vlasnika uvjerili da žele raditi, a ne zabušavati, prije nekoliko dana svi su zajedno prošetali središtem Slatine kako bi upozorili javnost na svoju krajnje tešku poziciju.

To nije bio organizirani prosvjed, netom prije su bili u Pučkom otvorenom učilištu na savjetovanju s predstavnicima Zavoda za zapošljavanje, ali šećući se ulicama, a zaustavivši se i pred zgradom Gradske uprave, javnosti su nedvosmisleno poručili da na njih ne treba zaboraviti.

Brojni od njih na rubu su očaja, žive od pomoći susjeda i rodbine te im je, nakon godina provedenih u ovoj tvrtki preteško tražiti posao negdje dalje. Nadaju se da će zadovoljiti kriterije novoga vlasnika, biti primljeni na posao što god im bilo ponuđeno te izaći iz dugova u koje su, u međuvremenu zapali.

Premda mu mnogi nisu vjerovali, Goran Šoić, vlasnik Gaja, današnjim je činom ispunio obećanje da će radnike pozvati na razgovor prije početka ponovne proizvodnje. Većini radnika koji su danas obavili razgovor to je pokazatelj da bi jednako tako mogao ispuniti i obećanje da će svima omogućiti i radna mjesta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi