od 1. kolovoza

OTP banka snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i kunama

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 14.07.2020 15:19
  • Objavljeno 14.07.2020 u 15:19
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

OTP banka je u utorak najavila da od početka kolovoza snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i kunama vezane za nacionalnu referentnu kamatnu stopu (NRS1)

"OTP banka će od 1. kolovoza sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, a koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1) pa će tako kamatna stopa na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niža za 0,06 postotnih bodova, dok će na kredite u kunama biti niža za 0,08 postotnih bodova", navodi se u priopćenju.

Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1), kažu u OTP banci, koja će klijente i pisanim putem obavijestiti o promjeni kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

Time se i OTP banka pridružila bankama koje su najavile smanjenje kamatnih stopa za kredite s promjenjivom kamatnom stopom vezanom uz NRS, a nakon što je Hrvatska narodna banka (HNB) krajem svibnja objavila NRS, pri čemu je većina indeksa smanjenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!