TEHNOLOŠKI VIŠAK

Otkazi za 124 zaposlenika Varteksa

24.11.2010 u 09:23

Bionic
Reading

U Varteksu su u utorak podijeljene obavijesti o tehnološkom višku za 124 zaposlenika. Otkaze u nekadašnjem tekstilnom divu potvrdili su i u Varteksovom Odjelu za korporativne komunikacije, javlja portal eVaraždin.hr

Iz Varteksa navode da je u cilju stabilizacije poslovanja te stvaranja preduvjeta za održiv razvoj poslovanja u budućnosti, izrađen Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja koji je početkom 2010. prezentiran javnosti.

Obzirom da se Plan uglavnom oslanja na vlastite resurse, jednim djelom uključuje prodaju nekretnina s osnovnim ciljem smanjenja kreditne izloženosti i stabilizacije likvidnosti.

Uz navedeno, Plan uključuje i gašenje neprofitabilnih dijelova sustava te u sklopu kriznih mjera koje Varteks provodi, uključuje i smanjenje operativnih troškova te smanjenje broja zaposlenih.

U skladu s time Varteks je izradio Program zbrinjavanja viška radnika u koji je uključeno 124 djelatnika od kojih će neki dobiti mogućnost premještaja na druga radna mjesta, piše eVaraždin.hr