PODJELA IMOVINE

Ostojin SN Holding dijeli se na dva društva

darko ostoja

darko ostoja

Izvor: Cropix / Autor: Sandro Lendler / Cropix

SN Holding, bivši privatizacijski investicijski fond nastao u kuponskoj privatizaciji, uskoro će prestati postojati

Uprava društva na čelu s Darkom Ostojom Trgovačkom sudu predala je zahtjev za podjelom društva na dva nova nakon čega će SN Holding nestati

Nova društva koja nastaju podjelom SN Holdinga zovu se VIS Mensa i Lux Holding, a podjelu bi trebala verificirati skupština SN Holdinga sazvana za 4. srpnja.

Inače, najveći dioničari SN Holdinga su tvrtka Vicis d.o.o. u vlasništvu britanske McDermot &Co čiji je udjel 18,57 posto, zatim Ksenija Juhn Bojadžijev s udjelom od 14,40 posto, Darko Ostoja s 13,32 posto, te tvrtka Pectora kojoj je na čelu Juhn Bojadžijev i koja ima 11,54 posto.

Na skupštini će se donijeti i odluka o zadržavanju impresivnih 440,4 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti SN Holdinga ostvarene zahvaljujući velikim izvanrednim prihodima proisteklim iz nagodbe s državom.

Naime, podjeli društva prethodio je prošlogodišnji sporazum SN Holdinga s Hrvatskim fondom za privatizaciju prema kojem se Fond obvezao SN Holdingu prenijeti 54,83 posto dionica opatijskih Liburnia Riviera hotela, što je u kasnijoj javnoj ponudi SN Holding povećao na 65,68 posto, te u roku šest mjeseci isplatiti 162 milijuna kuna na ime rješavanja svih međusobnih sporova.

Detalji podjele SN Holdinga još nisu poznati, a ovom se dionicom u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi trgovalo po cijeni od oko 160 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi