SKUPŠTINA DIONIČARA

Ostoja preuzima Nadzorni odbor LRH

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.08.2010 15:11
  • Objavljeno 10.08.2010 u 15:05
darko ostoja

darko ostoja

Izvor: Cropix / Autor: Sandro Lendler / Cropix

Glavna skupština opatijske hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli (LRH) 20. rujna u Opatiji će među ostalim odlučivati o upotrebi lanjske dobiti, izmjenama statuta te opozivu dosadašnjih i izboru novih članova Nadzornog odbora među kojima je predložen i Darko Ostoja, predsjednik Uprave SN Holdinga koji je potkraj srpnja ove godine postao većinski vlasnik LRH slijedom nagodbe s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP).

U pozivu za Glavnu skupštinu LRH, objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi, stoji i da Uprava i Nadzorni odbor Skupštini predlažu da se dobit iz 2009. upotrijebi za pokriće dijela gubitaka iz prethodnih godina. Prema financijskom izvješću s Burze LRH je prošlu godinu završila s 1,3 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja.

Skupštini se predlaže i da opozove pet od šest dosadašnjih članova Nadzornog odbora (prije isteka mandata), te u taj odbor imenuje novih pet i jednog dosadašnjeg člana. Ako Skupština tako odluči novi će članovi Nadzornog odbora postati Ivo Dujmić (jedini iz dosadašnjeg sastava), Franco Palma, Ksenija Juhn Bojađijev, Tin Dolički, Božena Mesec i Darko Ostoja.

Glavna skupština LRH prvobitno je bila sazvana za 30. srpnja ove godine, ali je potkraj srpnja (28. srpnja) otkazana zbog novonastale vlasničke strukture 23. srpnja kada je hrvatska Vlada na SN Holding prenijela 54,83 posto dionica LRH-a.

Prvobitno sazvana Skupština stoga se morala otkazati jer ne bi imala kvorum za donošenje valjanih odluka s obzirom da nova dva glavna dioničara, tvrtka Nova Liburnija (koja u ime Grada Opatije drži 25 posto plus jednu dionicu LRH) i SN Holding na toj skupštini još nisu mogli ostvarivati pravo glasa iz ukupno 79,84 posto temeljnog kapitala koje imaju.

Po podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) SN Holding trenutno u LRH ima dionički udjel od 57,39 posto, Nova Liburnija 25 posto plus jednu dionicu, a HFP 3,74 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi