Jiaxing City 2019.

Osječani u Jiaxingu 'lobirali' za sve više kineskih turista u Kopačkom ritu

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.04.2019 16:52
  • Objavljeno 03.04.2019 u 16:52
Kopački rit

Kopački rit

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Kibel/PIXSELL

Osječko-baranjska županija predstavila je prošli tjedan na trodnevnoj Međunarodnoj konferenciji suradnje u turizmu "Jiaxing City 2019." u kineskome gradu Jiaxingu svoje turističke i gospodarske mogućnosti, izvijestio je u srijedu ured osječko-baranjskog župana Ivana Anušića

Svrha te tradicionalne turističke konferencije jest poticati suradnju kineskih i stranih turističkih agencija, državnih institucija i turističkih udruga, a ove je godine na njoj sudjelovalo oko 500 kineskih turističkih agenata te međunarodnih sudionika iz 12 država, navodi se u priopćenju.

Župan Anušić, koji je vodio izaslanstvo Osječko-baranjske županije tijekom posjeta Kini, istaknuo je da radnim posjetom tom dijelu Kine žele potaknuti investicije u županiji i poduprijeti suradnju u turizmu. Dodao je da su potpisali ugovor o suradnji Turističke zajednice provincije Zheijianga, Turističke zajednice grada Jiaxinga i Osječko-baranjske županije.

Anušić očekuje da će se nakon potpisivanja tih ugovora intenzivirati turistička suradnja Kine i Hrvatske te povećati turistička razmjena. "Već smo iskomunicirali konkretnije planove. Sada se radi o turizmu, a iduća će tema biti proširivanje međusobne gospodarske suradnje, za što smo do kraja godine dogovorili još jedan sastanak", rekao je.

Iz županije ističu i da su organizatori konferencije te najviši predstavnici turističkih zajednica provincije Zheijianga i grada Jiaxinga za drugu polovicu godine najavili posjet Hrvatskoj koji bi trebao intenzivirati suradnju.

Kako se navodi u priopćenju, provincija Zheijiang, koja ima 57 milijuna stanovnika te BDP od 850 milijarda dolara, jedna je od najbogatijih kineskih provincija, koju je središnja vlada odredila za razvoj suradnje u turizmu između NR Kine te zemalja srednje i istočne Europe.

Kineskim turističkim agentima predstavljena je turistička ponuda Osječko-baranjske županije radi aktivnijeg djelovanja kineskih turističkih agencija te snažnijeg privlačenja turista prema istoku Hrvatske, osobito Kopačkome ritu, povijesnoj i kulturnoj baštini grada Osijeka, prirodnim ljepotama Baranje te gastronomskoj i enološkoj ponudi.

Tijekom posjeta Kini župan Anušić i njegovi suradnici sastali su se i s direktoricom ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Šangaju Frankom Gulin i direktorom ureda Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Šangaju Draženom Holmikom, a tom su prilikom određeni prioriteti suradnje radi privlačenja investitora za strateške projekte na području Osječko-baranjske županije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!