opovrgli medijske natpise

Osatina: Ne pregovaramo s Fortenovom o PIK-u Vinkovci

26.03.2021 u 14:52

Bionic
Reading

Osatina Grupa nije u pregovorima sa Fortenova Grupom, odgovorili su u petak iz te tvrtke na pitanje jesu li zainteresirani za preuzimanje PIK-a Vinkovci, dok su iz Fortenove kazali da nisu primili ponude ni za jedan od svojih biznisa, osim onih koje su već objavili

"Osatina Grupa nije u pregovorima sa Fortenova Grupom", odgovorili su kratko Hini iz te tvrtke.

"Poljoprivredne kompanije Fortenova grupe, kao i ključne operativne kompanije u našim segmentima maloprodaje i prehrane, drže vodeće tržišne pozicije na svim tržištima na kojima posluju i zapošljavaju vrlo talentirane ljude. Stoga ne iznenađuje da naši biznisi, uključujući poljoprivredne kompanije, privlače velik interes i ponude potencijalnih investitora već dugi niz godina", istaknuli su iz Fortenove.

Napominju i kako "u ovom trenutku Fortenova nije primila nikakve ponude ni za jedan od svojih biznisa na kojima bi se dalje radilo, osim onih koje su ranije objavili".

"Fortenova grupa potpuno je usredotočena na proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, proces prijenosa dionica Mercatora s Agrokora na Fortenova grupu koji je u tijeku te na dovršenje nekoliko preostalih prodaja neosnovnih društava", navodi se u odgovoru Fortenova grupe.

Prema pisanju medija, interes za PIK Vinkovce iskazalo je nekoliko tvrtki, a najveći interes za sada pokazuje Osatina grupa koja bi preuzimanjem PIK-a Vinkovci postala jedna od najvećih poljoprivrednih tvrtki uopće u Hrvatskoj i značajan sudionik na poljoprivrednom tržištu u Hrvatskoj i regiji.