NE DAJE DIONICE JADRANA

Orešković najavio državno jamstvo za kredit Petrokemiji

23.08.2016 u 13:06

Bionic
Reading

Tehnički premijer Tihomir Orešković izjavio je u utorak da je problem kreditiranja dugovanja Petrokemije riješen te da će se za kredit dati državno jamstvo, a ne kao zalog dionice crikveničkog Jadrana

'Ovaj tjedan mislim da ćemo već riješiti taj problem oko Petrokemije, državnim jamstvom, a vjerujem i da Petrokemija u financijskom smislu ide u dobrom smjeru', kazao je Orešković odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka u Vladi s predstavnicima stočara i drugih udruga o temi bolesti kvrgave kože kod goveda.

Orešković je u vezi Petrokemije podsjetio da je tijekom godišnjeg odmora dosta razgovarao s predstavnicima njezine Uprave te vjeruje da je ta Uprava stručna i da Petrokemija ide u dobrom smjeru što će biti dobro i za njezine radnike.

Vlada je u prošli petak 'skinula' s dnevnog reda sjednice prijedlog odluke o izuzimanju od prodaje dionica Jadrana, jer se nisu usuglasili svi detalji. Tehnički ministar gospodarstva Tomislav  Panenić je nakon sjednice novinarima kazao da se 80-postotni udjel države u crikveničkom Jadranu neće prodavati nego će biti zalog za zaduženje Petrokemije kod HBOR-a za vraćanje njezinog duga od oko 200 milijuna kuna PPD-u.

U međuvremenu, sindikat, udruga vjerovnika bivših radnika i lokalni političari iz vodećih stranaka usprotivili su se takvoj odluci, upozoravajući da bi se time naštetilo razvoju te crikveničke hotelijerske tvrtke, kojoj su nužna ulaganja nakon izlaska iz stečaja.