DIGITALIZACIJA GRADOVA

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 15:46
  • Objavljeno 15.09.2020 u 15:46
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Optima Telekom

Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću. Radi se o općinama i gradovima kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Optima Telekom za izvođača koji će tehnološki realizirati javni WiFi internet te time olakšati i unaprijediti život lokalnog stanovništva, ali i turista

Europska komisija u sklopu inicijative WiFi4EU pokreće projekte kojima sufinancira besplatan i visokokvalitetan pristup internetu za građane na javnim mjestima kao što su trgovi, parkovi, javne zgrade, knjižnice, muzeji, sportski objekti. Na svakom području, ovisno o veličini i konfiguraciji terena, instalira se određeni broj pristupnih točaka, koje se uspješno integriraju s telekomunikacijskom mrežom te pokrivaju sve važne lokacije pojedinog grada ili općine.

Time se dodatno olakšava pristup internet uslugama na javnim prostorima te poboljšava digitalna povezanost stanovnika svakog pojedinog kraja. Projekt besplatnog WiFi interneta je iznimno značajan, posebno za lokalno stanovništvo, ali i turiste i posjetitelje, kao i za sve buduće projekte. Optima Telekom je dosad povezao ukupno 69 gradova i općina te je prepoznat kao važan i respektabilan partner u ovom segmentu.

Ponosni smo što gradovi i općine prepoznaju Optima Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera koji će građanima omogućiti korištenje javnog i besplatnog interneta te tako povećati zadovoljstvo i kvalitetu života. S projektima nastavljamo i dalje diljem Hrvatske. Veseli nas što javni i besplatni WiFi nije privilegija samo velikih gradova, nego se uspješno realizira i u manjim sredinama, kao i na otocima“ izjavio je Darko Laktašić, direktor Odjela za prodaju i podršku poslovnim korisnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!