TRŽIŠTE KAPITALA

Oporavak dioničkih indeksa sa skromnim prometom

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na domaćem tržištu kapitala se iz dana u dan naizmjence izmjenjuju dobici i gubici, pa su tako danas dionički indeksi porasli, nakon što su dan ranije bili sličnim intenzitetom u crvenom.

Indeks CROBEX je porastao 0,7 posto, te se vratio iznad 1900 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,5 posto.

Jedina konstanta u zadnjih tjedan dana je skromna likvidnost gdje je jučer protrgovano svega 3,7 milijuna kuna, bez ijednog milijunaša.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Podravke, čije je cijena ojačala 1,7 posto, na oko 420 tisuća kuna prometa. Po prometu slijedi dionica Liburnia Riviera Hotela, koja je na 300 tisuća kuna prometa kliznula 0,9 posto, kojom se i dalje intenzivnije trguje nakon najave ponude za preuzimanje.

Građevinski sektor je imao dosta dobar dan, pa se tako titula dobitnika dana može pripisati dionici Dalekovoda koja je uzletjela gotovo 12 posto, i to na solidnom prometu od oko 260 tisuća kuna, a slijedi dionica Instituta IGH sa skokom cijene od 11 posto.

Fatalna nesreća na brodu Dubrava nije smela dioničare Atlantske plovidbe, te je dionica ojačala 5,5 posto. Na strani gubitnika izdvaja se dionica FTB turizma sa minusom od 6,8 posto, a vrijedi izdvojiti i dionice Varteksa i Ingre koje su izgubile na vrijednosti 3,6 posto i 3,2 posto.

Dobitnik dana Dalekovod +11,67% 5,74

Gubitnik dana FTB Turizam -6,79% 1510,00

CROBEX +0,70% 1.903,43

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!