dan na burzi

Oporavak dioničkih indeksa, povlašteni Adris u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala uspjelo je prekinuti negativnu seriju koja je trajala tri uzastopna dana, te su indeksi dan zaključili u zelenom. CROBEX je ojačao 0,7 posto, a uži indeks CROBEX10 porastao je 0,5 posto. Sektorske je indekse predvodio indeks industrije s plusom 1,7 posto

Likvidnost se zadržala na blago povišenoj razini, sa 7,6 milijuna kuna prometa u redovnom trgovanju te dodatnih 2 milijuna kuna u blok transakciji povlaštenim Adrisom. Najlikvidnija u redovnom trgovanju bila je dionica Optime Telekoma, koja je na 2,7 milijuna kuna prometa skočila 7,3 posto.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, koja je stagnirala cijenom uz 1,9 milijuna kuna prometa. Nadomak milijunskom prometu bila je i dionica Valamar Riviere, koja je pri tome porasla 0,3 posto.

Trgovanjem su dominirali dobitnici te je top deset najtrgovanijih izdanja bilo bez gubitaka. U top dvadeset tek je dionica Ingre pala 3,5 posto, čime je ujedno postala gubitnik dana. Na strani dobitnika prvo ime je dionica Uljanika sa skokom cijene od preko 19 posto, ali na prometu od tek nešto ispod 10 tisuća kuna.

Dobitnik dana Uljanik +19,35% 1,11

Gubitnik dana Ingra -3,55% 3,80

CROBEX +0,65% 1875,69

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.