TRŽIŠTE KAPITALA

Oporavak dioničkih indeksa, Dalekovod dobitnik dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u četvrtak zabilježilo rast dioničkih indeksa, nakon nekoliko dana dosta slabašnog sentimenta

Oba glavna dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 su ojačala oko 0,7 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora s 3,1 posto plusa.

Likvidnost se zadržala na povišenoj razini, što se provlači kroz cijeli ovaj tjedan, pri čemu je prikupljeno 12,6 milijuna kuna prometa, i to bez blok transakcija.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Čak je pet izdanja prikupilo milijunske promete, od kojih je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere s 3 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,3 posto. Dionica Končara nastavlja svjedočiti povećanom interesu od strane investitora, te je u četvrtak prikupljeno oko 2 milijuna kuna prometa, uz rast cijene od 1,5 posto, a identičan promet je prikupila i dionica Podravke, uz rast od 2,6 posto.

Među milijunaše je ušla i povlaštena dionica Adrisa, koja je na 1,9 milijun kuna prometa oslabila 0,2 posto, što je bio jedini gubitnik među top pet izdanja.

Milijunskim prometom se mogla podičiti još samo dionica Atlantic Grupe, koja je pri tome porasla 0,9 posto.

Titulu dobitnika dana ipak možemo pripisati dionici Dalekovoda, koja je skočila 5,1 posto, dok je gubitnike predvodila dionica Čakovečkih mlinova sa 4,2 posto minusa.

Dobitnik dana: Dalekovod +5,08% 6,20 kuna

Gubitnik dana: Čakovečki mlinovi -4,20% 5.700,00 kuna

CROBEX: -0,73% 1.850,45 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.