SINDIKATI KOD PREDSJEDNIKA:

'Od Josipovića očekujemo javnu podršku'

07.06.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Čelnike pet sindikalnih središnjica danas će u 11 sati primiti predsjednik Ivo Josipović, a tema sastanka su najavljene izmjene Zakona o radu (ZOR) kojima se sindikati žestoko protive

'Izložit ćemo predsjedniku naše argumente, a očekujemo da će podržati naše stavove i dati nam javnu potporu', rekao je prije sastanka na Pantovčaku Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS).

Sindikalni čelnici sutra bi se trebali sastati i s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima da bi pokušali postići dogovor o spornim izmjenama ZOR-a

Premijerka je jučer pozvala sindikalce na sastanak izjavivši da neće biti promjena ZOR-a dok se o tome ne razgovara sa sindikatima te da 'ima prostora za modifikaciju' predloženih zakonskih izmjena. No ako sindikati odbiju razgovor, izmjene ZOR-a bit će izglasane i bez njih, istaknula je Kosor.

Sindikati su prethodno tražili da prije novih pregovora Vlada povuče prijedlog zakonskih izmjena iz procedure, ali sada kažu da će se odazvati da ne bi ispali preradikalni.