ULTIMATUM RADNIKA GAJA

Novom vlasniku zaprijetili stečajem

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 22.09.2011 20:36
  • Objavljeno 22.09.2011 u 17:57
Slatinski gaj

Slatinski gaj

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Smatrajući da ni ovoga puta neće biti pravog rezultata, radnici su izgubili strpljenje te, preko svojih sindikalnih čelnika, vlasniku Goranu Šoiću poručili da će, ako ne prihvati ponuđene uvjete, već u ponedjeljak pokrenuti stečaj. Rok za odgovor je - 24 sata

Ni danas radnici slatinskog Gaja nisu dobili odgovor na pitanje kojih će to 160 radnika imenom i prezimenom, od njih 270, biti pozvano na posao pri ponovnom radu tvornice, premda im je to obećano na zadnjem skupu 13. rujna. Jasno je tek da im novi vlasnik ne želi priznati status zaposlenika za razdoblje nakon 30. lipnja kada je za njih 220 istekao ugovor o radu. Smatrajući da ni ovoga puta neće biti pravog rezultata, izgubili su strpljenje te, preko svojih sindikalnih čelnika, vlasniku Goranu Šoiću poručili da će, ako ne prihvati ponuđene uvjete, već u ponedjeljak pokrenuti stečaj. Rok za odgovor je - 24 sata.

Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a, dosad nije podržavao stečaj kao rješenje tvrdeći da njime svi gube te da je rješenje u ponovnoj proizvodnji. 'Ako Gaj ode u stečaj, možemo zaboraviti sve - svaku mogućnost njegova oporavka. Tek kad iscrpim sve mogućnosti, i kada zaista ne bude moglo drugačije, podastrijet ću i takav zahtjev. Ipak, nadam se da do toga neće doći', rekao je Orešković, pripremajući se za kasnopopodnevni susret s mladim vlasnikom u Zagrebu.

'Ne znam kako je moguće da u tri godine imamo preko 90 milijuna kuna duga. Proizlazi da su radnici svakog dana dolazili na posao kako bi uzeli po petsto kuna umjesto da smo nešto proizvodili i privređivali. Zabrinut sam i ogorčen svime što nam se događa. Stalno nas netko kupuje pa odustaje i zato ne vjerujemo nikome', rekao je jedan od radnika Gaja. Kao i ostali radnici, mjesecima nije primio plaću, a preživljava zahvaljujući potpori rodbine iz Njemačke.

Ultimatum radnika novom vlasniku istječe ujutro u devet sati, za kada je najavljen novi radnički skup.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi